Proljetne večeri

Putting contact lens in eye

Proljetne večeri s prijateljima

Različito svježe voće i povrće čini proljeće savršenim razdobljem za organizaciju opuštenog okupljanja s prijateljima. Ukusne organske sastojke možete nabaviti izravno od lokalnih poljoprivrednika ili se čak uputiti i sami ubrati zrelo voće.

UKRAŠAVANJE

Uz sve cvijeće koje vam je na raspolaganju u proljeće, lako ćete prekrasno aranžirati stol. Ako imate nešto slobodnog vremena, zgodna je ideja da stvorite zatvoreni tajnoviti vrt, a to vam neće oduzeti toliko vremena i truda koliko mislite.

Nabavite proljetno cvijeće poput ljiljana, tulipana i irisa, aranžirajte ga u vaze između divljih trava i grančica i postavite ga na različita mjesta u prostoriji. Objesite lampice iznad stola i pričvrstite ih pomoću nekoliko dobro namještenih ljepljivih traka (koje neće ogrepsti površinu). Razmjestite svjećice po prostoriji i, ako možete, otvorite prozore prema vrtu.

Čaroban dašak svojim cvjetnim aranžmanima možete dodati pomoću nekoliko kapi boje za hranu u prozirnoj staklenoj vazi. Bez obzira na to jeste li odabrali plavu, ružičastu ili zelenu boju, svjetlost koja prolazi kroz obojenu vodu stvorit će prekrasan efekt vitraža. Ako nema dovoljno vaza, upotrijebite prazne staklenke ili čaše i dobit ćete eklektičan, boemski izgled.

OŽIVLJAVANJE STOLA

Ako volite jednostavne stvari, možete izraditi elegantan središnji aranžman samo od svjećica, čaša za vino i ruža: slijedite naše upute za jednostavnu izradu središnjih aranžmana.

„PROLJETNE TAJNE“

Proljeće je vrijeme skrivenih pupoljaka i izlijeganja jaja. Zašto, dakle, ne biste uključili taj duh otkrivanja u svoju večernju zabavu?

Da biste održali zabavnu atmosferu do kraja obroka, možete zaigrati jednostavnu igru koja jednako dobro funkcionira sa starim i novim prijateljima.

Svakoj osobi dajte dva lista papira između predjela i jela i zamolite ih da zapišu nešto istinito o sebi što nitko za stolom ne zna.

Na drugom listu neka razmisle o istoj stvari ali neka napišu ono što nije istinito. Svi se listovi zatim stavljaju u zdjelu i tijekom posluživanja sira svaki gost mora izvući jedan listić i naglas ga pročitati.

Svi sudionici zatim pogađaju tko bi to mogao biti i je li izjava istinita ili neistinita. Možda ćete otkriti da vas čak i stari prijatelji mogu iznenaditi svojim skrivenim tajnama!