Obiteljska uskrsna nedjelja

Putting contact lens in eye

Jednostavna obiteljska uskrsna nedjelja

Uskrs se slavi sredinom proljeća pa nema boljeg načina da uživate u tom godišnjem dobu od obiteljskog okupljanja za uskrsni nedjeljni ručak. S proljećem u zraku možete donijeti dodir svježine i boje na svoj stol te se proveseliti uz nekoliko igara na temu Uskrsa – evo nekoliko naših najboljih savjeta.

PROLJETNE BOJE

Veseli uskrsni stol mora biti svijetao i s rustikalnim dodacima – zelenim kao metvica, žutim kao sorbet i pastelno ružičastim. To su sjajne boje za Uskrs i dobro će ići uz blistavo stakleno posuđe.

Izradite (ili nabavite gotova) vlastita gnijezda ili pletene košarice za čačkalice, pribor ili začine. Tako ćete jednostavno unijeti proljetni ugođaj, a svježe rezano svijeće i trave bit će sjajni elementi za središnji aranžman.

ODABIR JELOVNIKA

Iako se za tradicionalni uskrsni ručak poslužuje fina bijela riba, to ne znači da ne možete biti malo kreativniji u pogledu recepta i posluživanja. Brancin je sjajan, a ako ga skuhate cijelog, na francuski način “en papillote” dobit ćete fantastičan okus i jedinstvenu prezentaciju.

Ribu morate kuhati začinjenu i omotanu u smeđi papir za pečenje (ili foliju) u pećnici. Posluživanje ribe sa sezonskim prilozima poput šparoga, artičoka i mlade mrkve sjajan je način da povežete proljetnu temu sa svojim jelovnikom.

Mlađi članovi obitelji, naravno, možda neće biti impresionirani cijelim brancinom – pa, ako pripremate slavlje i za najmlađe, brancina uvijek možete zamijeniti sendvičima s ribljim štapićima sa zelenom salatom.

ZABAVA I IGRE

Da bi djeca bila sretna i zauzeta nakon ručka (ili dok vi pripremate jela u kuhinji) organizirajte radionicu za ukrašavanje jaja na pomoćnom stoliću.

Za tu aktivnost neće vam biti potrebno mnogo truda ili sredstava: pripremite nekoliko tvrdo kuhanih jaja, stavite ih u bijele čašice za jaja i pustite dječjoj mašti na volju uz flomastere u boji i jednostavne materijale za oslikavanje.

Poigrajte se i ovako: Ukrašena jaja neka se spuštaju niz padinu travnjaka (iako vam za to može poslužiti i mala uzvisina u vrtu), a vlasnik jajeta koje se otkotrlja najdalje dobiva nagradu od čokolade.

Osim toga, ne morate brinuti o tome hoće li tinta ili materijali za slikanje zaprljati vaše čašice za jaja, uz Finish® Quantum® lako ćete se riješiti tvrdokornih mrlja.