Novogodišnja zabava

Putting contact lens in eye

Kako organizirati čarobnu novogodišnju zabavu

Novogodišnja večer svakako je jedna od najuzbudljivijih noći na društvenom kalendaru – večer za proslavu, veselje, razmišljanje o protekloj godini i provođenje vremena s ljudima koji vam nešto znače.

Ako ove godine namjeravate pozvati prijatelje ili obitelj, bez dvojbe ćete se morati iskazati i prirediti nezaboravan događaj. Kako bismo vam pomogli da večer bude zaista bombastična, evo nekoliko savjeta za organizaciju čarobne novogodišnje zabave.

NEKA SE VAŠ STOL SJAJI

Novogodišnja večer zahtijeva određenu količinu sjaj i glamura koji ide uz proslavu pa nema razloga da i vaš stol ne bude sjajan kao i večernje haljine vaših gostiju.

Kada je riječ o ukrasima za stol, prihvatite dekadentni pristup blagdanskog razdoblja i postavite uske stolnjake i salvete s metalnim odsjajem, primjerice srebrne ili zlatne ili pak upotrijebite bijele salvete u zlatnim prstenima koji će stvoriti sjajan kontrast s blistavo bijelim posuđem.

U prostor za zabavu možete unijeti dodatno veselje sitnim pirotehničkim spravicama s jedinstvenim privjescima s imenima gostiju. Jednostavno uklonite oznake i zamijenite ih vlastitim dizajnom – možete samo napisati imena gostiju svojim najljepšim rukopisom ili, ako se osjećate ambicioznije, kreirati dizajnerski uradak na računalu i ispisati ga na samoljepljivom papiru koji možete nabaviti u dobro opremljenim prodavaonicama uredskog materijala.

Zašto ne biste iskoristili preostale božićne ukrase za središnji aranžman za stol? Sjajne sitnice izgledaju fantastično u vazi u obliku pješčanog sata koji predstavlja temu odbrojavanja, a dekoracije u obliku zvona posebno su zgodne jer će vam pomoći u „zvonjenju“ i odbrojavanju do Nove godine!

POSLUŽITE FANTASTIČAN ŠVEDSKI STOL

Jela poslužena na švedskom stolu posebno su prikladna za novogodišnje zabave, osobito nakon svih tradicionalnih teških jela koje smo konzumirali tijekom božićnih blagdana. Mali canapéi idealni su za posluživanje na zajedničkim pladnjevima uzduž stola, a jela poput krostina i brusketa vrlo su brza i jednostavna za pripremu.

Ako pak zaista želite impresionirati svoje goste, neka glavno mjesto na švedskom stolu zauzme izbor sitnih zalogaja posluženih u školjkama u prozirnoj zdjeli napunjenoj drobljenim ledom – to je vizualno fantastično jelo koje može sadržavati morske plodove poput sirovih jakobovih kapica, dimljenog lososa pa čak i škampa u čiliju, ovisno o vašim željama. Prilog od zelenog avokada i žarko crvenih cherry rajčica također će stvoriti šarolik praznični dojam.

DODAJTE FAKTOR IZNENAĐENJA

Naravno, najvažniji trenutak večeri jest odbrojavanje prije ponoći, a tih nekoliko sekundi možete učiniti još zabavnijima prihvaćanjem španjolske tradicije izražavanja dobrih želja: ponudite svakom gostu dvanaest bobica grožđa kada sat otkuca ponoć. Grožđe poslužite na štapićima ili u koktel čašama uz elegantne čaše za šampanjac.

Kako biste dodatno naglasili faktor iznenađenja, na desert postavite prskalice. Poslužite slatku slojevitu tortu ili tiramisu u čaši za šampanjac kako biste stvorili pravi vizualni dojam (ili, jednostavnije, u posudicama za tortice), a zatim ih ukrasite kakaom, zrncima espresso kave ili nekim drugim jestivim ukrasima i zapalite prskalicu za svakog gosta – jamčimo da ćete stvoriti pravi vatromet na svojoj večernjoj zabavi!

Nakon svih tih zabavnih aktivnosti, u Novoj godini uključite perilicu i najprije je osvježite sredstvom za čišćenje perilica Finish. Tako ćete se osloboditi masnoća i kamenca, a vaša će perilica brzo postati blistavo čista i osiguravati sjajne rezultate pranja.