Ljetni roštilj

Putting contact lens in eye

Kako začiniti prezentaciju jela s roštilja

Sada kada je sezona roštilja u punom zamahu, možda razmišljate o tome kako da učinite svoju večer drukčijom od svih ostalih. I dok su ukusna hrana, pića koja teku u potocima i ugodna atmosfera obvezni, način na koji ćete prezentirati jela mogu značiti stvarnu razliku. Pogledajte ove najbolje ideje za prezentacije koje će vam pomoći da pretvorite standardni roštilj u elegantni događaj na otvorenom.

UMJETNOST POSLUŽIVANJA

Sjajan način da istaknete posluživanje hrane jest da pokušate upotrijebiti umake i priloge za ukrašavanje jela.

Na površini sjajnog bijelog tanjura, bočicom koja se može stisnuti s finom mlaznicom senfom, kečapom ili umakom za roštilj nacrtajte zanimljive uzorke i oblike, a zatim pažljivo rasporedite hranu na tanjur. Time ćete dodati okus svojoj hrani ali i na inovativan način dekorirati uobičajeni pribor za jelo.

PRIMJENA DUBINE

Dodavanjem različitih slojeva na stol koji pripremate za događaj na otvorenom možete dati dojam dubine. To je još jedan od savjeta kojim možete promijeniti način posluživanja jela s roštilja, a koji će večeri donijeti i zabavnu notu.

To možete učiniti jednostavnim slaganjem staklenki u piramide, upotrebom platformi za podizanje kristalno prozirnih čaša pa čak i posluživanjem burgera i peciva na stalku za torte.

Slojevitim aranžiranjem stola svojem stolu možete dati i potpuno novu dimenziju pa razmislite o postavljanju tanjura na podmetače ili pretvaranju salveta u džepiće u koje ćete staviti pribor.

AŽURIRANJE JELOVNIKA

Roštilji su postali sinonim za hamburger peciva i pomalo zagorjele kobasice ali nema razloga da ne budete inventivni i stara omiljena jela ne začinite i pretvorite u nešto potpuno drukčije.

Slično tome, tradicionalna salata od ribanog povrća s majonezom može ponovno oživjeti ako joj dodate sjemenke nara i narezane komade naranče, a tanjure svojih gostiju možete osvježiti posluživanjem norveške verzije raite, ukusnog priloga od krastavaca i jogurta. Ako želite pokušati sami pripremiti domaću raitu, pročitajte recept.Dakle, umjesto da se odlučite za klasična peciva, zašto gostima ne biste ponudili izbor focaccia kiflica s maslinama, francuskih peciva, lepinja pa čak i kiflica od kiselog tijesta. Možete poslužiti domaći kruh u rustikalnoj pletenoj košari i pozvati goste da kušaju pecivo po izboru.

RAZMIŠLJAJTE U SKLADU S PRIRODOM

Uključivanje prirodnih elemenata u prezentaciju hrane i pića sjajna je ideja, a time ćete uistinu unijeti i ljetnu notu u svoj roštilj.

Kada je riječ o pićima, pokušajte ukrasiti svoje staklene čaše grančicama metvice i šnitama voća ili čak pokušajte zamijeniti uobičajene kockice leda zamrznutim komadima voća.

Stol možete ukrasiti dodirom prirodne ljepote, a od grančica, listića i cvijeća stvoriti središnji jednostavan i učinkovit aranžman.