Božićna zabava

Putting contact lens in eye

Blještava božićna večera s prijateljima bez puno muke!

Za većinu je Božić jednostavno najbolje razdoblje u godini – vrijeme kada konzumiramo mnogo jake hrane, utopljavamo se i okružujemo se prijateljima i obitelji. Finish i perilica bave se onim što slijedi nakon toga, odnosno ponovno dovode vaše najbolje posuđe u sjajno stanje do sljedeće prilike. Ako se, dakle, planirate intenzivno zabavljati tijekom blagdanskog razdoblja, pročitajte naše jednostavne savjete za organizaciju uspješne večernje zabave. 

UKRAŠAVANJE DVORANE

Bez obzira na to volite li svjetleće fluorescentne zaslone po cijelom krovu i vrtu, poželjet ćete da unutrašnjost vaše kuće bude uređena u blagdanskom stilu. Papirne girlande jednostavan su i povoljan način da učinite svoj dom veselijim, a ako ste sakupili stare božićne kartice, moći ćete od njih stvoriti poseban ugođaj. Slijedite naše upute i naučite kako ih možete izraditi.

U ovo doba godine češeri leže posvuda i na raznorazne načine možete ih pretvoriti u prekrasne božićne ukrase. Pokušajte ih obojiti sprejem u metalno srebrnu i zlatnu boju i upotrijebite ih za osvježavanje starog središnjeg aranžmana za stol ili na vrh češera zalijepite kartonske zvjezdice i postavite ih u posude u kojima će izgledati kao malo drveće na stolu.

NARANČE I LIMUNI

Postoje velike šanse da ćete trošiti više nego dovoljno vremena kuhajući i tako napuniti kuću ugodnim mirisima ali dodatni miris Božića možete unijeti i kreiranjem „pomandera“ od naranči i klinčića ili parfemskih kuglica.

Nožem s kanalom urežite crte u narančinu koru i tako napravite spirale, prstenje ili križne uzorke. Koktel-štapićima ili čavlićima utisnite rupe u tim crtama i napunite ih klinčićima kako biste stvorili opojne ukrase. Aranžirajte ih u čistu zdjelu kako biste u svoj dom unijeli mirise citrusa.

Ako nemate vremena, možete upotrijebiti i proizvode Air Wick!

RAZDOBLJE OBILJA

Ako morate poslužiti nekoliko sljedova jedan za drugim, gotovo sav prostor na stolu zauzet će tanjuri i pribor koji su potrebni vašim gostima. Pokušajte složiti tanjure za priloge i predjela na tanjure za glavno jelo i vežite ih mašnicom. To će izgledati posebno ljupko ako imate tanjure u kontrastnim bojama, primjerice bijele i crne (kao što je prikazano na slici). Svakako odaberite neke odgovarajuće krekere kako biste stvorili potpuno uređenu atmosferu.

Kada je riječ o posluživanju jela, ako vas rezanje purice, guske ili bilo koje druge velike ptice čini nervoznima, učinite to sami u kuhinji i zatim poslužite meso na u komadima na sjajnom bijelom ili srebrnom pladnju. Sve neugledne komade jednostavno možete iskoristiti za curry ili složenac pa na taj dan poslužite samo najljepše. Što se tiče ostalih jela, jedino je pravilo da se morate pobrinuti da ih bude u dovoljnim količinama. Uvijek je bolje da vi jedete ostatke još tjedan dana nego da gosti ostanu gladni!

TRADICIONALNI STOL

Božić je razdoblje pripreme domaćih jela i udobnosti pa u tom smislu ne zaboravite ni svoje ukrase. Čarobna nota koju ćete unijeti u aranžiranje cijelog događaja ne mora biti zahtjevna i dugotrajna, a uistinu vrijedi u pogledu atmosfere koju će dočarati.

Ukrase za bor mogli biste upotrijebiti i za vezivanje salveta ili, ako radije koordinirate nego kreirate, možete nabaviti dodatne ukrasne sitnice i na njih napisati imena gostiju te označiti sjedeća mjesta. Ako se želite zadržati na temi božićnih darova, privežite poklon-karticu s imenom na svaki stolac i sve to ukrasite grančicom božikovine ili ručno izrađenom pahuljicom u znak osobne pažnje.

Na kraju nemojte zaboraviti oživjeti svoju perilicu nakon užurbanog božićnog razdoblja. Stavite sredstvo za čišćenje perilice Finish® koje će pravovremeno očistiti i osvježiti vašu perilicu!