Zimska gozba

Putting contact lens in eye

Učinite svoju zimsku gozbu uistinu posebnom

Budući da zima upravo stiže, evo nekoliko savjeta kojima ćete svoju sljedeću gozbu učiniti nezaboravnim događajem. Uz toplo piće iz sjajnih staklenih čaša, vrijeme je da izvadite svoje najbolje zimsko posuđe i proslavite neki zimski događaj.

VAŠ STOL

Uključivanjem dubokih crvenih, žutih i zelenih boja stolu ćete dati istinski zimski osjećaj, a te boje stvaraju i sjajan kontrast uz sjajno bijele tanjure.

Razmislite o zlatnožutim uskim stolnjacima i raštrkanim zelenim ukrasima na stolu koji pružaju topao zimski ugođaj.

Možete stvoriti i prekrasan i mirisan središnji aranžman pomoću štapića cimeta, češera i sušenih naranči dekorativno složenih u zdjelu – savršeno ako planirate poslužiti kuhano vino.

PREZENTACIJA JELA

Privlačan stol ne predstavlja ništa bez ukusnih i izdašnih zalogaja za vaše goste.

Kada je riječ o grickalicama, izaberite zimske oblike poput zvjezdica i stabala, posebno ako sami pečete kekse i perece. Njemački keksi s medom (lebkuchen, slični medenjacima) idealan su izbor jer unose sjajan rustikalan alpski osjećaj i krasne oblike, od jednostavnih kružića do srdašaca.

Druga inovativna ideja jest prezentirati priloge na zanimljiviji način. Indijski i drugi umaci mogu se prezentirati u svježe opranim staklenkama za zimnicu s poklopcem, dok druge namirnice poput punjenja možete oblikovati u kuglice i staviti u bijele zdjele, a možete pokazati i još veću kreativnost dodavanjem neobičnijih sastojaka poput celera, timijana ili pilećeg temeljca.

ZIMSKA PIĆA

Sjajan način da zaključite večer (i pošaljete goste kući prikladno zagrijane) jest da na kraju obroka poslužite nekoliko zimskih koktela. Tijekom zime dostupne su različite bobice, što znači da ćete svježe sastojke lako pronaći u lokalnom supermarketu ili voćarni. Kušajte ovaj ukusan recept za bijelu čokoladu i parfe kremu s bobičastim voćem:

Sastojci

  • 2 kupine
  • 2 maline
  • 4 ribizle
  • 25 ml mlijeka
  • 25 ml likera od maline
  • 75 ml bijelog čokoladnog likera Crème de Cacao
  • 25 ml šećernog sirupa
  • 1 žličica prirodnog jogurta
  • 2 kockice leda za protresanje

Upute: stavite kupine, maline, ribizle, mlijeko, liker od maline, liker od bijele čokolade, šećerni sirup, prirodni jogurt i kockice leda u šejker za koktele. Dobro protresite, a zatim iscijedite u sjajnu čašu za koktele. Prije toga rub čaše premažite mješavinom bijelog šećera i kakao praha kako biste postigli šarmantan efekt snijega. Ukrasite s dvije kupine (ili nekim drugim bobičastim voćem po izboru).